februari 2025
Ga mee met onze 11-daagse fotoreis

We gaan weer op fotoreis. Marokko is een gastvrij en kleurrijk fotogeniek land, ideaal om in een relaxte sfeer je camera beter te leren kennen. Hieronder lees je wat de fotoreis inhoudt, wil je meer weten over waar we allemaal naar toe gaan, bekijk dan het programma.

Fotograferen is schrijven met licht. Elke fotograaf heeft een eigen handschrift en stijl. Hoe beter je je camera kent, hoe meer variatie en creativiteit je in kunt brengen. Je foto’s worden technisch beter en je weet op situaties in te spelen.

Tijdens deze fotoreis bepaal jezelf wat je graag wil leren. We zijn tien dagen onderweg en gaan genieten van een prachtige reis. En altijd kun je met je vragen bij me terecht. Dus: leren in de praktijk op je eigen niveau.

Om wat inspiratie op te doen en je creativiteit aan te boren, werken we ook aan enkele opdrachten. Uiteraard vrijblijvend, het is ook vakantie.

En je krijgt desgewenst wat theorie: want het helpt als je weet hoe je de instellingen van je camera weet te benutten. De basisprincipes heb ik voor je op een rijtje gezet, je ontvangt daarvoor een inlogcode voor een webpagina.

  • Lukt het jou niet altijd om een foto te maken zoals je die in je hoofd had?
  • Kom je wat kennis tekort om net dat mooie plaatje te schieten?

Ga dan mee op deze bijzondere fotoreis. We brengen je naar bijzondere locaties waar je naar hartelust kunt fotograferen.

Je krijgt uitleg over de werking van je camera (belichting, diafragma, sluitertijd, gevoeligheidsinstelling, scherptediepte ed.) zonder dat het te technisch wordt.

We vertellen wat over compositie, kleur en contrast.

En we gaan foto’s maken van landschappen, mensen en de Marokkaanse cultuur. 

Wie bepaalt wat een mooie foto is?

Uitgangspunt is dat jij bepaalt wat een mooie foto is, want smaken verschillen.
Als je zelf vindt dat een foto beter had gekund, dan krijg je hier persoonlijke tips voor om dit een volgende keer te bereiken.
En wat aanwijzingen over compositie, diafragma of belichting kunnen je daarbij helpen.

Maar het wordt vooral een interessante en leuke reis waarbij je zeker kunt zijn van goede begeleiding. En na afloop kun je ook nog eens beter fotograferen. 

En voor de deelnemers is er een webpagina waarin de basiskennis van fotografie helder wordt uitgelegd.

De reis

De reis is een 11 -daagse rondreis die start in Marrakech. Vandaar vertrekken we richting een gebied met watervallen, vervolgens via een schitterende route door de Hoge Atlas met spectaculaire vergezichten, richting valleien en woestijn. Je krijgt een prachtige indruk van de landschappen, de cultuur en de mensen.

Khalid is een zeer ervaren gids. Hij brengt je in contact met het land en de mensen. Voor je het weet zit je bij een Marokkaanse familie thee te drinken. Hij vertelt je over de cultuur en volgt niet de gebaande paden. Dat maakt deze reis een echt fotoavontuur.


Wat we bieden aan fotografie ondersteuning

Tijdens de reis zijn er enkele korte besprekingen over de techniek, cameragebruik en compositie-leer. Op twee ochtenden houden we na het ontbijt een theorie uurtje. Een aantal keren krijg je voor een fotografiemoment uitleg over waar je op kunt letten op de locatie waarmee we direct een link leggen met de praktijk.

Verwacht GEEN cursus fotografie maar eerder een begeleide praktijk oefening gedurende de reis. Het is vooral ‘vraaggestuurd’, dus schroom niet om met je vragen te komen. Daarmee sluit de begeleiding beter aan bij jouw niveau.

Je leert dus van elkaar en door de fotografiebegeleider aan te spreken met je specifieke vragen.

Je ontvangt enkele inspiratie-opdrachten waarvan we de (geselecteerde) resultaten gezamenlijk zullen bekijken tijdens enkele geplande review momenten.

Wanneer je daar behoeft aan hebt, kun je altijd zelf met andere deelnemers je fotoresultaten bekijken na het diner. Neem in dat geval zelf een laptop mee, dat is wel zo handig.


Voor wie

Voor mensen die hun kennis van de camera willen vergroten en graag leren beter te fotograferen. (spiegelreflex- of systeem- camera of in ieder geval een camera met meerdere programmastanden en waar je een en ander handmatig kunt instellen. Een camera op je smartphone mag natuurlijk ook, maar dan heb je beperkte mogelijkheden)

Wanneer

februari 2025.

Kosten

Overnachtingen met ontbijt, vervoer in Marokko en begeleiding.
Ongeveer 1200,- euro p.p. exclusief vliegreis.

Inschrijven

Ga voor meer info over de reis en om je aan te melden naar:
Khalid Marokko Reizen.


Foto’s van vorige edities

Mensen

2019
« van 2 »
2024

Cultuur

2019
2024

Natuur

2019
2024

Landschappen

2019
« van 3 »
2024

Stad

2019
2024

Architectuur en geschiedenis

2019
« van 2 »
2024

2022

De mensen

« van 4 »

De dieren

« van 3 »

De accommodaties

« van 4 »

Natuur en landschap

« van 3 »

Cultureel erfgoed

Agadir: coöperatieve graanopslag

Rocher peints (beschilderde rotsen)

Belgische kunstenaar Jean Verame (1985)

Mens & cultuur

« van 6 »

Vogelreservaat

Aan de oceaan

« van 3 »
« van 2 »